پرسش و پاسخ در زمینه ماهی و آکواریوم
پرسش و پاسخ در زمینه ماهی و آکواریوم
چهار شنبه 8 آذر 1391 ساعت 15:23 | بازدید : 698 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

سلام خدمت همه ی بازدیدکنندگان عزیز.

در این بخش میخوام پرسش هایی که تو بخش نظرات توسط شما مطرح شده رو قرار بدم و البته جواب هایی که به ذهن من رسیده رو هم همین طور.

همچنین به منظور پرسش و پاسخ سریع تر میتونیم از این بخش استفاده کنیم.

ممنون از همتون که با نظراتون مایه ی دلگرمی من میشید.

 

                       پرسش و پاسخ در زمینه ماهی و آکواریوم

 

وشته شده در  یکشنبه بیست و نهم مرداد 1391ساعت 0:2  توسط سعید |  8 نظر
 
 

جلبک سبز کننده ی آب از جمله عواملی است که موجب کاهش کیفیت آب آکواریوم می شود. این جلبک که به جلبک شکوفه ای نیز مشهور است موجب کدر شدن و سبز شدن آب آکواریوم می گردد. در زیر روش های مقابله با رشد این جلبک در آکواریوم شرح داده شده است.

علائم وجود در آب:

 آب به خودی خود سبز رنگ می گردد. در موارد حاد به قدری آب آکواریوم کدر می گردد که حتی ماهیان داخل آن به سختی قابل رویت خواهند بود.

عوامل ایجاد کننده:

1-     جلبک هاب میکروسکوپی معلق در آب

2-     نور بیش از حد به خصوص تابیدن نور مستقیم خورشید به داخل آکواریوم

3-     تجمع بیش از اندازه ماهی ها در تانک

4-     تغذیه نامناسب و در نتیجه  افزایش پسماند های غذایی در آکواریوم

5-     عدم جمع آوری به موقع گیاهان پوسیده  و ماهسان مرده از داخل آکواریوم

6-     تعویض نکردن به موقع آب آکواریوم و عدم استفاده از فیلتراسیون نا مناسب آب

درمان:

1-     مسدود کردن راه های  ورود نور مستقیم به داخل آکواریوم .  برای این منظور بهتر است مخزن خود را به مدت سه روز یا بیشتر از نور مستقیم دور نگهدارید

2-     استفاده از تصفیه های  مخصوص

3-     معرفی دافنی به مخزن ، این جلبک ماده مغذی مورد علاقه دافنی ها می باشد برای این منظور بعد از پرورش این موجود ذره بینی آن را در آب آکواریوم رها بسازید تا پس از بلعیدن جلبک ها خود غذای مناسبی برای  ماهی ها گردند.

پیشگیری:

1-     تعویض آب به طور منظم

2-     سیفون کردن به موقع آکواریوم

3-     استفاده از فیلتر uv

4-     قرار ندادن آکواریوم در مقابل نور مستقیم خورشید

5-     اجتناب از نگهداری تعداد زیاد ماهی در یک آکواریو نامناسب

جلبک سبز کننده ی آب


نوشته شده در  جمعه بیست و ششم اسفند 1390ساعت 10:8  توسط سعید |  آرشیو نظرات
 
 

آنفوزوئر ها جزء مژکداران هستند.اندازه ی این جانداران بسیار ریز و به اندازه ی گرد و خاک است.حداکثر تراکم آن ها در فصل بهار است ولی در سایر فصول و حتی زمستان هم یافت می شوند.برخی از گونه های آن ها به صورت گروهی زندگی می کنند و معمولا" با رنگ زنگ زدگی در سطح آب دیده می شوند.گاهی آنفوزوئر ها ممکن است به طور کامل روی بدن دافنی ها را بپوشانند و دافنی را به صورت گویچه ای در آورند.با شستشوی این دافنی ها در داخل الک، می توان به خوبی آن ها را جدا نمود.

آنفوزوئر ها غذای بسیار مناسبی برای نوزاد ها پس از جذب کیسه ی زرده می باشند.نوزاد ها اکثرا" در این مرحله از زندگی توانایی خوردن دافنی های بسیار ریز را هم ندارند و آنفوزوئر ها به بهترین وجه می توانند غذای اولیه ی آن ها را تشکیل دهند.

پرورش آنفوزوئر ها:

گسترش و وفور آنفوزوئر ها به حدی است که اسپور (نوعی تخم) آن ها در هوا و در هر جای کره ی زمین یافت می شود.اگر این اسپور ها داخل آبی که دارای مواد غذایی پوسیده است بیافتد، به زودی تبدیل به آنفوزوئر می گردد.با توجه به این موضوع می توان مقداری مواد غذایی پوسیده داخل ظرف آب ریخته و آن را در مجاورت هوا قرار داد و پس از چند روز اقدام به برداشت آنفوزوئر ها نمود.برای این منظور می توان مقداری برگ کاهو را زیر نور آفتاب یا روی شوفاژ خشک کرده و پس از خرد کردن، آن را روی سطح ظرف آب مورد نظر پاشید.می توان کاهو، اسفناج و سایر برگ ها را به صورت خام نیز به کار برد.ولی تا وقتی که این برگ ها به خوبی در داخل آب پوسیده و تخمیر نشوند،رشد و نمو آنفوزوئر ها شروع نخواهد شد.حلزون ها نیز با خوردن گیاهان و دفع آن ها به صورت نیمه هضم شده، رشد و نمو آنفوزوئر ها را تسریع می نمایند.

روش دیگر تولید آنفوزوئر ها ریختن آب جوش روی علف خشک و نگهداری آن به مدت چند روز می باشد.در این روش نیز می توان به مقدار زیاد از این غذای زنده برای نوزاد ماهی ها تهیه نمود.بدون شک در آکواریوم هایی که آب و دیواره های داخلی آن ها چندان تمیز نیست مقداری آنفوزوئر تولید می شود.ولی میزان آن فقط برای تعداد کمی لارو کافی می باشد.

اگر بخواهیم تولید آنفوزوئر ها را در داخل آکواریوم تکثیر ماهی که قرار است به زودی لارو ماهی ها در آن ظاهر شوند افزایش دهیم، می توان یک یا دو تکه کاهوی پوسیده در داخل آن قرار داد.با این کار نه تنها آب آکواریوم خراب نخواهد شد، بلکه به اندازه ی کافی غذای زنده و ریز برای نوزاد ها تولید و تامین خواهد شد.بدون شک اگر کاهوی پوسیده ی زیادی در آکواریوم ریخته شود، باعث آلودگی آب آن و در نتیجه مرگ و میر احتمالی نوزاد ها خواهد شد.

با تولید بیش از حد آنفوزوئر، آب آکواریوم رنگ کدر به خود می گیرد که این برای لارو ها بسیار خطرناک است.بهتر است که آنفوزوئر ها در مخزنی جداگانه تولید شده و روزی یک یا دو لیوان از آب مخزن آنفوزوئر ها را به آب مخزن لارو ها اضافه کرد.

وشته شده در  یکشنبه بیست و یکم آذر 1389ساعت 21:31  توسط سعید |  آرشیو نظرات
 
 

امروزه آکواریوم به یک وسیله ی تزئینی در خانه ها و اماکن عمومی تبدیل شده است.شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که با مشاهده ی یک آکواریوم زیبا علاقه مند به نگهداری این وسیله در منزل خود شده باشید.اما به علت عدم آگاهی از چگونگی راه اندازی آن از تصمیم خود منصرف شده باشید.راه اندازی آکواریوم کار دشواری نیست.اگر واقعا" به ماهی ها علاقه دارید یا به نگهداری ماهی های بی دردسر راضی می شوید می توانید با خیالی آسوده اقدام به راه اندازی آکواریوم نمایید.

برای شروع به یک آکواریوم خالی نیاز است.آکواریوم های آماده در بازار موجود است و البته خود نیز می توانید اقدام به ساخت آکواریوم نمایید.برای این منظور نیاز به شش قطعه شیشه (به ابعاد مورد نظر) و چسب آکواریوم می باشد.شیشه های جلویی و کناری را به ترتیب با چسب آکواریوم به شیشه ی کف بچسبانید و سپس آن ها را نیز با چسب به هم متصل کنید.شیشه ها مدتی باید در کنار هم ثابت نگاه داشته شوند که برای این منظور می توانید آن ها را با چسب کاغذی در کنار هم قرار دهید و پس از خشک شدن چسب آکواریوم چسب های کاغذی را از شیشه ها جدا کنید.برای قرار دادن در بر روی آکواریوم می توانید از پایه های شیشه ای در دو طرف آکواریوم  استفاده کنید.ابتدا دو قطعه شیشه ی کوچک را در بالا و بر روی شیشه های عرضی آکواریوم بچسبانید و سپس در شیشه ای را بر روی آن قرار دهید.

فیلتراسیون مناسب نقش به سزایی در سلامت ماهیان یک آکواریوم دارد.فیلتر زیر شنی  و پمپ هوا برای هر آکواریومی لازم است.برای این منظور فیلتر زیر شنی و سنگ هوا را در کف آکواریوم قرار دهید و سپس شلنگ آن ها را به پمپ هوا متصل کنید.برای فیلتراسیون آکواریوم از فیلتر اینترنال و فیلتر اکسترنال نیز استفاده می شود.فیلتر اینترنال دارای هوادهی قوی ای است و در داخل آکواریوم قرار می گیرد و ذرات شناور موجود در آب را به سمت خود جذب می کند.فیلتر اکسترنال در خارج آکواریوم قرار می گیرد.این فیلتر آب آکواریوم را به داخل خود می کشد و پس از تصفیه دوباره آن را به داخل آکواریوم باز می گرداند.

برای زیبایی آکواریوم و همچنین پوشاندن سنگ هوا و فیلتر زیر شنی از سنگ ریزه استفاده می شود.سنگ ریزه ها علاوه بر فواید فوق محلی مناسب برای کاشت گیاهان را نیز فراهم می کنند.سنگ ریزه ها دارای اندازه ها و رنگ های مختلفی هستند که با توجه به سلیقه ی هر فرد هر نوع از آن ها می تواند در آکواریوم استفاده شود.

شاید در نگاه اول استفاده از بخاری برای آکواریوم خیلی ضروری به نظر نرسد.اما استفاده از بخاری برای آکواریوم حتی در تابستان هم امری ضروری است.بخاری ها دارای این خاصیت هستند که می توانند دمای آب را ثابت نگاه دارند.با تنظیم درجه ی بخاری بر روی دمای مورد نظر در زمانی که دمای آب آکواریوم پایین تر از دمای مورد نظر باشد بخاری روشن شده و آب را به دمای مشخص شده می رساند و زمانی که دمای آکواریوم به دمای مورد نظر رسید بخاری خاموش می شود. 

استفاده از گیاه طبیعی در آکواریوم ماهیان گیاهخوار توصیه می شود.زیرا گیاهان علاوه بر زیبایی ای که به آکواریوم می دهند موجب تولید اکسیژن برای تنفس ماهی ها می شوند.

توصیه می شود پس از آبگیری آکواریوم ۲۰ تا ۳۰ روز بدون ماهی کار کند تا سیکل ازت در آن طی شود.در غیر این صورت تلفات ماهی ها دور از انتظار نخواهد بود.

برای تهیه ی ماهی با توجه به علاقه ی خود ماهی های سازگار با هم را انتخاب کنید تا آرامش در آکواریوم شما برقرار باشد توصیه می شود که برای شروع از ماهیان گیاهخوار در آکواریوم خود استفاده کنید.

امیدواریم که مطالب فوق کمک شایانی به شما دوست عزیز کرده باشد


 
نوشته شده در  چهارشنبه بیست و چهارم شهریور 1389ساعت 18:31  توسط سعید |  آرشیو نظر
 
 
 

برای خرید ماهی،ماهی ای را انتخاب کنید که چه از نظر همزیستی و چه از نظر پرورش و تغذیه و خصوصیات رفتاری با هم سازگاری داشته باشند.در آکواریوم های بزرگ بهتر است ماهی های پرتحرک و گروهی را نگهداری کنید تا ماهی های ریز و کم تحرک.برعکس در آکواریوم کوچک بهتر است ماهی های ریز را انتخاب کنید.دقت کنید که هر نوع ماهی ای برای آکواریوم مناسب نیست و برخی فروشندگان هم فقط به فروش ماهی فکر می کنند نه به توانایی و تجربه ی شما برای نگهداری ماهی.بنابراین از خرید ماهی هایی که شناختی نسبت به آن ها ندارید یا به مراقبت های زیاد و حرفه ای نیاز دارند (مانند ماهی دیسکس و انواع ماهی های آب شور) خودداری کنید.دقت کنید که از فروشنده ای که ماهی مرده و بیمار در بین ماهی هایش وجود دارد،ماهی خریداری نکنید.چون احتمال دارد بیماری به آکواریوم شما هم منتقل شود.هرگز آبی را که داخل کیسه ی نایلونی حاوی ماهی است و از فروشنده گرفته اید را در آکواریوم خالی نکنید.(بهترین راه این است که یک ظرف یا سطل آب داشته باشید و از ۲۴ ساعت قبل آب کنید و داخلش به اندازه ی ۵ گرم نمک و کمی هم محلول بلو متیل برای ضدعفونی بریزید.سپس ماهی تازه خریداری شده را به مدت یک روز در این ظرف قرنطینه کنید و پس از اطمینان حاصل از سلامت ماهی آن را با تور دستی به داخل آکواریوم منتقل کنید.

در ضمن دوستان علاقه مند به خرید گونه های متفاوتی از ماهی می توانند گونه های مورد علاقه ی خود را در بخش نظرات این موضوع مطرح کنند تا سازگاری یا عدم سازگاری آن ها به اطلاعشان برسد.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

کدام ماهی را بیشتر می پسندید؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


WWW.MAHIMAN.LOXBLOG.COM
align="center">

<-PollName->

<-PollItems->

شروع کد فال حافظ -->

خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


تبادل لینک هوشمند





آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 311
:: کل نظرات : 28

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 5

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 19
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 69
:: بازدید ماه : 64
:: بازدید سال : 1368
:: بازدید کلی : 225320